Köp livdjur av oss

Det är alltid en stor glädje att få sälja avelsdjur till andra får- besättningar, oavsett om de köper dina första får eller om de hållit på ett tag. Vi har flera olika raser och olika produktions- former och guidar dig gärna genom ditt första köp och ger råd om vad som kan passa just. Finns inte det du söker här på gården  har vi ett stort kontaktnät och kan lotsa dig vidare.

Om djuren vi säljer

Vi finns med på Gotlandsfårsföreningens lista över rekommenderade besättningar för livdjursförsäljning och uppfyller kraven nedan.

* Våra djur är Maedi Visnafria (M3-status) 
* Fotrötecertifierade (F-status i Klövkontrollen)
* Registrerade i Elitlamm (officiellt härstamningsregister)
* Gotlands- och Leicesterlammen gårdsmönstras
* Vi ställer upp som mentorer för våra livsjursköpare
* Lämnar Hälsodeklaration

Våra bästa bagglamm riksbedöms. Vi är anslutna till Gård och Djurhälsan och får själva ny kunskap och inspiration genom bland annat Svenska Fåravelsförbundet.  


För att vi ska kunna sälja livdjur till dig krävs det att du har ett eget produktionsplatsnummer (SE-nummer) 

Vår Gotlandsbagge Apleröds Brisca är uttagen  till seminbagge. 

Får till salu

Dorset och andra januarifödda köttraslamm finns till salu i maj-juni månad. Gotlands- och Leicesterlamm (samt även lite korsningar ) finns till salu  augusti-november. Vi säljer oftast inte vuxna tackor men vi säljer vuxna baggar när de är färdiganvända hos oss.

Om konsten att köpa får

Det är mycket pappersarbete både när man köper och säljer djur. Klicka på bilden ovan för mer läsning om vad man bör tänka på.