Har du också tröttnat på att inte veta var
maten kommer ifrån? Hos oss hittar du ett
lokalt uppfött, slaktat och styckat lammkött.
Vi säljer både finstyckade lammlådor och
hela lammkroppar och du kan också köpa
frysta detaljer i gårdsbutiken.
Din varukorg är tom
Helt eller halvt. Slaktvikten är ca 16-23 kg och vikten minskar sedan lite beroende på hur länge lammet hänger och möras. Pris 130 kr/kg. Vi säljer även hela tackor i mån om tillgång. Pris 105 kr/kg. En handpenning på 500 kr betalas i samband med beställningen (gäller ej lammlådorna)
Innehåller kött från ett lamm. Ca 14-20 kg finstyckat, vakuumförpackat och uppmärkt lammkött, färdigt att lägga i frysen. Pris 210 kr/kg
Innehåll:
Vi slaktar alla våra lamm i på Scans slakteri i Linköping, även de vi säljer själva hemma i gårdsbutiken. Det är inte så långt bort och på ca 1 timme och 45 minuter är man framme. För oss blir det både en miljö- och tidsmässig besparing att kunna skicka alla våra djur till ett och samma slakteri. Tidigare har vi slaktat på lokala småslakterier som tyvärr lagt ner sin verksamhet.
Efter ca 6-10 dagars hängmöring styckas köttet på Måketorps styckeri utanför Åseda eller Totebo i Vimmerby. Våra goda korvar tillverkas på Stens Chark i Åseda.
Vill du handla kött hos oss men inte åka ut på landet varje gång? Gå då med i en så kallad rekoring på Facebook. Beställ dina varor i vårt inlägg och hämta dem på utlämningsplatsen. Ett riktigt smart sätt att kunna handla från många små producenter på en och samma gång. Har du inte Facebook, ring oss så tar vi med varorna till utlämningen ändå.
Vi åker med jämna mellanrum till rekoringen i Nässjö och ibland även till Eksjö och Jönköping.
Mustig lammsoppa med smak av fänkål och apelsin. Klicka på bilden så kommer du till receptet.
Lammstek tillagas med fördel i ugnen. Använd gärna en termometer så får du rätt temeratur.
Skivad lammstek passar bra att grilla och gifter sig fint med ört- kryddor som timjan och lavendel
Lammkorv tillverkad på Steens Chark i Åseda av kött från gårdens djur.
Lammfärsbollar i tomatsås. Receptet se länk i bilden.
Copyright © 2020
Det var allt, tillbaka till sidans topp!